Välkommen!

Mitt namn är Linda Dunbäck. Jag är legitimerad veterinär sedan -2005 och har arbetat som privatpraktiserande veterinär i Blekinge, som obducent i Kalmar samt som klinikveterinär på ATG:s hästklinik i Tingsryd.

Under åren 2009-2011 har jag vidareutbildat mig inom hästtandvård vid SLU i Uppsala och genomfört den tre stegs utbildning som erbjuds för veterinärer inom hästtandvård. Ansvariga lärare för utbildningen är Owe Wattle leg.veterinär och Torbjörn Lundström leg.tandläkare samt specialist inom hästtandvård. Jag är fellow medlem av den internationella hästtandvårdsorganisationen Nordic College of Equine Dentistry, www.nced.se

Jag har ett brinnande intresse för hästar i allmänhet och för hästars välbefinnade i synnerhet.

Intresset för hästtandvård och betsling väcktes av mitt eget häst och ridintresse och jag slutar aldrig förundras över hur spännande detta område är.

Hästens munhåla och dess komponenter är komplexa och det är alltid lika fascinerande att se hur en behandling eller åtgärd kan påverka hela hästen som individ och därmed även som Er ridkamrat och vän.

Respekt för hästen är mitt ledord och jag viker aldrig en tum från det. Hästen är ett djur som ger oss människor så mycket glädje och lycka och jag ser det som vår uppgift, som ägare, ryttare, kusk och veterinär att behandla dem med största respekt och ödmjukhet.

Du och din Häst är varmt välkomna till min mottagning på gården i Applerum; Torsås. Efter många år som ambulerande veterinär har vi äntligen kunnat bygga en optimal mottagning på gården. Detta medför framförallt en lugnare, tryggare och mer harmonisk samt hygienisk miljö för alla parter. Jag har större möjlighet att ge dig och din häst fullt fokus utan distraherande moment från en vanlig stallmiljö. Det är viktigt att hästen får chans att koppla av för att undersökning samt behandling ska bli optimal. Den tid som är avsatt för dig och din häst är det viktigaste för mig, det är så otroligt roligt att kunna ge allt till en häst i taget!

Ta gärna med den utrustning du använder, dvs betsel samt huvudlag. Vi tittar tillsammans igenom den utrustning ni har och på ev nya alternativ om så behövs.

Jag ser verkligen fram emot att träffa Dig och din häst på gården i Applerum. Var aldrig rädd för att fråga något, det är genom frågor vi lär oss!

Det finns gott om utrymme att parkera på gården och vi hjälper till att lasta din häst om så behövs.