Rådgivande Hästhälsovård

För mig är denna typ av veterinärt förebyggande arbete inget nytt, jag har arbetat med förebyggande hälsovård parallellt med mitt tandvårdsarbete under alla år men jag presenterar gärna mitt koncept. Jag anser att vi kan förhindra och förebygga sjukdom och skador hos våra hästar genom grundläggande kunskap om hästens naturliga beteende och dess biologi. Det är egentligen ingen raketforskning utan det är baskunskaperna som gör att vi kan sikta mot stjärnorna. Våra hästar kommer alltid drabbas av olyckor och oförutsedda händelser men vanligt förekommande sjukdomar som magsår,kolik, luftvägsproblem och återkommande rörelsestörningar kan många gånger förebyggas. Det kan dock krävas lite detektivarbete för att reda ut grundorsaken

Kontentan blir en friskare, lyckligare häst som kan leva sitt liv fullt ut i många år. Kunskap skapar trygghet, ett lugn inombords och känslan av att veta att vi som hästens skötare och vän gör så gott vi kan.

Ni är varmt välkomna hem till mig på kliniken i Torsås men många gånger går det bra att lösa problem/frågeställningar även på telefon. Jag förstår att det ibland kan kännas omöjligt att hitta tiden att lasta och åka iväg med sin häst, jag kan själv tycka att det är krångligt och svårt.

Utöver specifika frågeställningar från er sida så erbjuds även ett förebyggande häst hälsosamtal, där vi utgår från frågor och svar om din hästs foderstat, skötsel, utrustning och träning. Ni får många frågor att besvara och jag får många svar att analysera. Tillsammans går vi sedan igenom en plan för framtiden.